Mina favoritplatser i Ystad

Sommaren i Ystad

Det finns ingenting som jag älskar så mycket som när sommaren är här, speciellt här i Ystad. Mycket eftersom staden är en riktig sommarstad och då många av mina gamla vänner som flyttat härifrån kommer tillbaka till staden för att hälsa på familj som bor kvar. På sommaren brukar jag och mina vänner mötas upp i Rådhusparken då den ligger så nära Österportstorget. Vi brukar köpa varsin macka på den fantastiska mackbaren Maltes mackor och sedan ta med mackorna till parken där vi bara sitter och umgås och njuter. Ibland tar även någon kompis med en gitarr. Vi kan sitta där i timmar och bara njuta av sommaren och ledigheten. Glass Något som alla är helt tokiga i när det är sommar och varmt är glassen ute vid Jaktpaviljongen. Där finns mängder av olika alternativ och dessutom ligger glassbaren bara ett stenkast från stranden. Med stranden menar jag ju självklart Jaktpaviljongen som leder ut till Saltsjöbaden, med alla dess bryggor emellan.  Dessa bryggor får mig att minnas när vi var barn och jag var en av gymnasttjejerna i GK Split och hur jag och de andra tjejerna alltid brukade träffa pojkarna från handbollslaget YIF ute på bryggorna. Många av dessa pojkar (som idag är män) spelar idag i handbollslandslaget och det är rätt galet när jag tänker på hur många av mina vänner som har lyckats både inom sporten och musiken som kommer från Ystad.

Matmarknader, loppmarknader och mycket mer

Jag skulle nog kunna skriva massa blogginlägg om Ystad på sommaren då det är en helt fantastisk sommarstad. Speciellt nu när jag sitter här i väntan på att våren ska komma, blir längtan efter sommaren ännu större. Det bästa med Ystad är att människorna här alltid försöker att anordna spännande och annorlunda evenemang. Tillexempel brukar de anordna en matmarknad varje sommar, där folk från hela världen kommer och säljer deras traditionella mat. Detta är spännande då de brukar ha allt från Australiensk krokodilburgare till traditionell fudge från England. Dessutom brukar de vara flitiga med att sätta upp olika loppmarknadsstånd på Österportstorg tillsammans med olika matvagnar.

Påsken

Förutom sommaren i Ystad, så älskar jag påsken. Påsken för oss i Skåne, innebär konstrunda. Med konstrunda menas att vi tar och åker runt, för det mesta ut på Österlen men även i Ystad och kollar på de lokala konstnärernas konst. Någon som många svenskar känner till är Carolina Gynning, som brukar hålla till ute vid Saltsjöbaden med sin konst runt påsk.