Funderar på att plugga vidare

Dags att börja plugga

Efter flera år på samma jobb har jag nu bestämt mig för att börja plugga, men jag har fortfarande inte riktigt kommit på vilken utbildning jag ska söka än. Det finns ju så många att välja mellan! Jag kommer förmodligen söka ett par olika utbildningar för att kunna känna mig ganska säker på att jag åtminstone kommer in på någon av dem. Eftersom jag är lite sent ute blir det nog först till vårterminen 2019 jag kommer igång, men jag funderar också på att ”testa på lite” genom att hitta en rolig sommarkurs som förhoppningsvis ger mig mersmak.

Olika utbildningar som jag funderar på

Det finns ju en uppsjö av utbildningar idag, men det enda jag har bestämt mig för är att jag vill plugga på högskola eller universitet. Jag vill gärna jobba med människor i framtiden också, så det går bli en viktigt utgångspunkt i mitt val av utbildning. Några som jag funderar på är följande: sjuksköterska eller socionom/socialsekreterare. Det kan också hända att jag tar en lite ”svårare” väg genom att till exempel plugga beteendevetenskap, sociologi och liknande ämnen för att hitta rätt. Dessa studier öppnar upp för en variation av yrken, vilket jag tycker om. Skolsköterska eller kurator, socialsekreterare på socialkontor eller något i den stilen tror jag skulle passa mig perfekt.

Var ska man plugga?

En fördel med utbildningar som sjuksköterska och socionom är att dessa utbildningar finns på många högskolor i universitet, till exempel i Stockholm, Malmö, Göteborg och Linköping. De har också lite olika inriktningar, vilket kan vara bra att läsa på om innan man söker utbildningen. Det kan också vara bra att passa på att söka utbildningarna på flera universitet eller högskolor för att maximera chanserna. Se bara till att rangordna dina val utfifrån det ställe du helst vill plugga på till det du ”minst helst” vill plugga på, för om du kommer in på första valet raderas automatiskt de andra valen.