Om bloggen

Om mig:

Jag är en ung kvinna på 23 år som bor i den lilla hamnstaden Ystad. Det är en trevlig liten stad, som ligger ungefär 45 minuter iväg med tåg från Malmö och ungefär 1 timme från Danmarks huvudstad Köpenhamn. I Ystad bor nästan 30 000 invånare och vi som bor här känner därför varandra mer eller mindre. Du kanske har hört talas om Wallander-filmerna/ böckerna som utspelar sig i Ystad, eller om det fantastiskt vackra området Saltsjöbaden? Om inte, så hoppas jag att du kan få en känsla av hur det är här innan du får chansen att komma hit och se staden med egna ögon.

Jobb

Jag jobbar just nu på ett populärt café i staden och träffar därför de flesta som bor här, då vi ystadbor precis som alla andra svenskar älskar att träffas över en kopp kaffe och skvallra om allt som sker runtomkring oss. Speciellt kommer gymnasieeleverna in under deras håltimmar för att spendera lite tid från skolan (jag brukade göra samma sak, när jag gick i gymnasiet).Ystad är en väldigt populär sommarstad, därför möter jag många turister från andra länder som kommer in på cafét och fascineras över hur vi svenskar verkar ha en speciell kärlek till våra cafén och bakelser.

Mina intressen På fritiden försöker jag hålla igång med det jag älskar mest, träning. För det mesta går jag till ett av gymmen här i Ystad, men ibland tar jag också och springer längs stranden eller i slingan ute i skogen. Det bästa med Ystad är att det finns massor av natur och möjligheterna att välja var jag vill utföra min träning är stor. Det finns allt från den stora och vackra parken Norra promenaden, till den välupplysta slingan ute i Sandskogen.

Vad som gör mig mest motiverad när jag tränar är bra musik. I Ystad har vi massvis av grymma lokala artister som har gjort att Ystad har hamnat på Sverigekartan.  När jag sätter i hörlurarna i öronen känns det som om jag är i en musikvideo. Jag känner basen från musiken och den får mig att vilja springa ännu fortare eller lyfta ännu tyngre.